Always on stock - Delivery time 1-2 days
Exchange within 14 days
Shipping costs € 5,95 - Free shipping from > € 75,- (NL)
Average review 9.1
9.1
Glow-in-the-dark golfwedstrijd op Golf Groendael

Glow-in-the-dark golfwedstrijd op Golf Groendael

0 comment minutes reading
Vorige maand werd op Wassenaarse Golf Groendael een Glow-in-the-Dark avondwedstrijd georganiseerd.
Voor de meeste deelnemers de eerste keer dat zij zo’n wedstrijd speelden. Voor een enkeling de tweede keer,
maar naar eigen zeggen nog nooit zo mooi ‘uitgelicht’ als nu.

Glow-in-the-dark Golfwedstrijd op Golf Groendael

Voor wie het niet kent: bij nachtgolf of Glow-in-the-dark golf wordt gespeeld tijdens of na zonsondergang. De baan is verlicht met breaklights die met stalen pennen in de grond worden bevestigd. De verschillende kleuren ‘glowsticks’ markeren de baan, afslagplaatsen, vlaggenstokken, hindernissen etc. De glow-in-the-dark golfballen zijn goed zichtbaar en daardoor makkelijk terug te vinden in het donker.

 

Voor de wedstrijd werd er in het clubhuis gezamenlijk een hapje gegeten. Waarna men in verschillende flights met zaklampjes de baan op ging en de kou trotseerde. Het weer viel wat tegen maar mocht de pret niet drukken. Op de baan waren verzamelpunten ingericht om even op te warmen. Na 2 uur was het avontuur voorbij en vond de prijsuitreiking plaats onder het genot van warme chocolademelk en glühwein. 

 

In de verenigingsmail van Golf Groendael blikt men in een verslag terug op de avond
“In het donker spelen is apart, onze baan was verlicht met zo’n 300 gekleurde lichtstaafjes. De tees, vlaggenstokken en bunkers idem dito.  Een aantal bomen was in diverse kleuren, goed zichtbaar in het donker. Vuurkorven op een aantal plaatsen. En gezellige ontmoetingsplekken, ook bijzonder verlicht met kubussen en “disco” lights, bij onze schuilhut en ons Halfway-house.

Belangrijk dat we elkaar in de baan enigszins zouden kunnen zien, iedereen werd met lichtstaafjes aangekleed en werd daardoor (enigszins) zichtbaar.”

 

De deelnemers kijken enthousiast terug op de avondgolf wedstrijd. De waardering voor het evenement en de goede organisatie spreekt wel uit de volgende reacties.

 

“Nooit gedacht dat in het donker spelen zo leuk zou zijn”, 

 

“Speel veel beter nu ik alleen de bal maar zie”

 

“Bijzonder, iets om mee de krant te halen”.

 

 “Veel werk geweest voor jullie allemaal, dank, was het zeker waard”.

 

“Geweldig, voor herhaling vatbaar, volgend jaar midsummer night game?”

 

Speciaal dank aan Eric Bodlaender, hij heeft het leeuwendeel van de organisatie van deze wedstrijd voor zijn rekening genomen. 

 

Glow Specialist levert sinds 2005 golfballen en decoratiemateriaal voor nachtgolf. Er bestaan verschillende soorten nachtgolfballen. Bij Golf Groendael werden de Lite-golf ballen gebruikt met de bijbehorende chargers en super bright zaklampjes. Daarbij een nachtgolf wedstrijdpakket om de baan uit te zetten, EL-wire voor op de vlaggenstokken en Hawaii kransen voor de deelnemers.

 

Meer weten over Nachtgolf / glow-in-the-dark golf?

Kijk even op: https://www.glowspecialist.nl/nl/themas/glow-sport/nachtgolf/