Privacy Policy

Privacy en veiligheid

In deze Privacyverklaring, die voldoet aan de nieuwe wet Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG), lees je alles over de manier waarop je persoonsgegevens worden verzameld, met welke redenen en hoe er mee omgegaan wordt. Tevens lees je welke rechten je hebt m.b.t. jouw gegevens en hoe je van deze rechten gebruik kunt maken.

Deze Privacyverklaring kan waar nodig gewijzigd worden, daarom raden we je aan zo nu en dan de verklaring te raadplegen.

Glow Specialist VOF, gevestigd aan Platinaweg 2 -  2544 EZ - Den Haag, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Hierna genoemd Glow Specialist.

Contactgegevens:

www.glowspecialist.nl
Platinaweg 2
2544 EZ Den Haag
+31702066960

KVK-nr: 55026834

Persoonsgegevens die wij verwerken

Glow Specialist verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

- Voor- en achternaam 
- Adresgegevens
- Telefoonnummer
- Geslacht
- E-mailadres
- Bedrijfsnaam
- Bankrekeningnummer (indien betaling via bankoverschrijving verloopt)
- Bestelgeschiedenis
- Internetbrowser en apparaat type
- Overige persoonsgegevens die je zelf actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website    aan te maken,
  in correspondentie per post of e-mail en telefonisch, of bij het aanmelden voor onze nieuwsbrief
- In onze showroom hangen camera’s ten behoeve van ieders veiligheid en tegen diefstal

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@glowspecialist.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

 

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Glow Specialist verwerkt je persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Je gegevens op de offerte of factuur te plaatsen;
  • Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken;
  • Het afhandelen van je betaling > Wij gebruiken een beveiligde betaalomgeving. Wanneer je je betaling voldoet via bankoverschrijving koppelen we je bankrekeningnummer aan je gegevens. Dit rekeningnummer gebruiken we alleen als we geld naar je terugstorten bij annulering/creditering. Betaal je via Multisafepay of Paypal, dan voeren deze externe partijen de betalingen uit en krijgen wij een melding als de betaling is gelukt;
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren;
  • Om goederen en diensten bij je af te leveren;
  • Je te informeren over wijzigingen van onze diensten, producten, levering;
  • Retour & Reparatie;
  • Verzenden van onze nieuwsbrief (alleen na toestemming);
  • Je kunt een review achterlaten bij een product in onze shop, anoniem of met naam. Het e-mailadres is alleen zichtbaar voor Glow Specialist. De review is zichtbaar voor anderen;
  • Glow Specialist verzamelt je gedrag op de website (zoals bijvoorbeeld de duur van je website bezoek) om de site te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren. Dit gebeurt met Google Analytics. De gegevens zijn anoniem en niet gebonden aan je persoonlijke gegevens;
  • Glow Specialist verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

 

Sociale Media

Als je via Sociale Media met ons communiceert, op like klikt, deelt of een reactie, foto of bestand plaatst kunnen we persoonsgegevens van je ontvangen;

Voor het adverteren op Facebook en Instagram maken we gebruik van gegevens (geslacht, leeftijd, woonplaats, interesses) die over jou bekend zijn bij Facebook en Instagram. Deze gegevens zijn van algemene aard en niet te herleiden naar een persoon. Ze helpen ons om de advertentie te laten zien aan die personen voor wie onze producten interessant (kunnen) zijn. Tevens maken we gebruik van een Facebook Pixel, deze pixel houdt bij wie onze site bezocht heeft. Met tracking via de Pixel ga je akkoord door het cookiestatement te accepteren. Voor meer informatie hierover verwijs ik je naar onze cookieverklaring. De gegevens zijn bij Facebook bekend en opgeslagen, de privacyverklaring en het gegevensbeleid van Facebook zijn hierbij van toepassing. 
https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy.


Delen van persoonsgegevens met derden

Glow Specialist verkoopt je gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van je gegevens. Denk hierbij aan bezorgdiensten, leveranciers of reperateurs, IT-dienstverleners, betaalpartners, accountants, drukkerijen en Feedback Company voor het verwerken van reviews. Glow Specialist blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Tenzij derden zelf verantwoordelijk zijn voor het verkrijgen en beschermen van je gegevens.

Je gegevens worden opgeslagen in een database, die streng beveiligd is.
Alleen Glow Specialist en enkele medewerkers hebben toegang tot deze database. Hierover verder meer.

 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Glow Specialist bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.

Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende persoonsgegevens:

  • NAW gegevens > Bewaartermijn 7 jaar na laatste contact
  • Betaalgegeven/facturen > Bewaartermijn 7 jaar
  • Camerabeelden in onze showroom > deze worden na 14 dagen automatisch verwijderd. Tenzij ze na verdachte zaken nodig zijn voor verder onderzoek.
  • Onze telefoongesprekken worden niet opgenomen.
  • Gegevens van sollicitanten en (oud)-cursisten bewaren we 5 jaar, tenzij we toestemming hebben om ze langer te bewaren.
  • E-mails worden onbeperkt bewaard, zodat we altijd terug kunnen vinden welke afspraken zijn gemaakt.
  • De gegevens die Google Analytics op de website verzamelt zijn anoniem, dus niet verbonden aan je naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics. Wanneer je wilt dat Google Analytics helemaal geen data verzameld kan je gebruik maken van Google Analytics Opt-out Add-on

 

Beoordeling via de Feedback Company

Binnen 1 à 4 weken na bestelling kun je van ons een e-mail ontvangen met de vraag mee te werken aan een beoordeling van ons bedrijf. Wij gebruiken de beoordelingen om ons bedrijf te verbeteren. Wij waarderen je mening en hopen dat je hieraan wilt deelnemen.
De Feedback Company is een onafhankelijk en niet beïnvloedbaar bedrijf dat voor ons de beoordeling plaatst op onze website en een vergelijkingssite. Wij kunnen wel reageren op een beoordeling maar deze niet aanpassen of verwijderen. Je  e-mailadres en gegevens worden niet doorverkocht of gebruikt door derden.

Indien je daar toestemming voor hebt gegeven ontvang je zo nu en dan een nieuwsbrief van ons met nieuws en speciale aanbiedingen. Uitschrijven voor onze nieuwsbrief doe je eenvoudig via de link onderaan de nieuwsbrief zelf. Of door een mail te sturen naar info@glowspecialist.nl.

Cookies 

Glow Specialist gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Glow Specialist gebruikt cookies voor noodzakelijke, statistische - en/ of marketingdoeleinden. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen onthouden worden. De cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die je surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij je eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Je kunt zelf aangeven welke cookies geplaatst mogen worden. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Je leest meer over welke cookies we gebruiken en waarom in onze cookieverklaring.

Op onze website maken wij gebruik van Google Analytics om te analyseren hoe onze website wordt gebruikt. Daardoor wordt je gedrag op onze website doorgestuurd naar Google. In het privacybeleid van Google vind je hoe je gegevens door Google Analytics worden gebruikt. https://policies.google.com/privacy?hl=nl


Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

 Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je dit zelf doen en anders stuur je dit verzoek naar info@glowspecialist.nl.
Je hebt ook het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens door Glow Specialist en je hebt recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens waarover wij beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van je persoonsgegevens sturen naar info@glowspecialist.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek door jou is gedaan, vragen wij je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen drie weken op je verzoek. Glow Specialist wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link:  https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.


Hoe we je persoonsgegevens beveiligen

 Glow Specialist neemt de beveiliging van je gegevens zeer serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Bij de beveiliging van je gegevens houden we rekening met de eventuele verwerkingsrisico’s van je gegevens: bijvoorbeeld wanneer deze verloren gaan of onrechtmatig worden gebruikt. We hebben de volgende maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beveiligen:

  • Je account is beveiligd is zodat niemand van buiten of binnen kan inloggen en zo bij je gegevens kan komen. Je wachtwoord wordt versleuteld bij ons opgeslagen.
  • We gebruiken de laatste beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
  • We voorzien onze website regelmatig van automatische veiligheidsscans.
  • De persoonsgegevens die door Glow Specialist of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via onze software en zijn beveiligd met een wachtwoord
  • De apparaten die jouw gegevens openen zijn zelf ook vergrendeld met een wachtwoord en/of vingerafdruk. Het aantal apparaten dat toegang heeft tot jouw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.
  • TLS (voorheen SSL). Wij versturen je gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk 'https' en het hangslotje in de adresbalk.
  • DKIM, SPF en DMARC zijn drie internetstandaarden die wij gebruiken om te voorkomen dat je uit onze naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoeld zijn om persoonlijke (inlog)gegevens te bemachtigen. 
  • DNSSEC is een extra beveiliging (aanvullend op DNS) voor het omzetten van een domeinnaam naar het hieraan gekoppelde IP-adres (servernaam); het wordt voorzien van een digitale handtekening. Je kunt die handtekening automatisch laten controleren. Op die manier voorkomen wij dat je omgeleid wordt naar een vals IP-adres.

 

Wanneer er vermoeden is van een beveiligingsincident, denk aan diefstal van een laptop of een hack in onze systemen, reageren wij hier direct op. We onderzoeken of het om een beveiligingslek of een datalek  gaat. Wij zullen beveiligings- en datalekken zo snel mogelijk dichten. Bij een datalek schakelen we binnen 72 uur de Autoriteit Persoonsgegevens in, tenzij het onwaarschijnlijk is dat het datalek een risico oplevert voor je privacy. Gaat het om een datalek met een hoog risico voor je privacy (bijvoorbeeld als er veel of gevoelige gegevens zijn gelekt)? Dan zijn we verplicht het lek ook aan jou te melden.

Wij als Glow Specialist zijn verantwoordelijk voor je gegevens.

Heb je er vragen over, neem dan contact met ons op.

Glow Specialist V.O.F.
Platinaweg 2
2544 EZ Den Haag
0031702066960

Info@glowspecialist.nl
www.glowspecialist.nl