Veel sportverenigingen zoeken een leuke actie om hun jubileum te vieren, meer leden te werven, of iets terug te doen voor hun vaste leden. Een Glow sportwedstrijd of Blacklight evenement is daarvoor een perfecte activiteit, waar menig speler erg veel lol aan beleeft. En van bijna alle sporten is er al een Glow variant mogelijk. 

Sommige mensen noemen het Glow-in-the-dark sport, wat eigenlijk een verkeerde benaming is. Glow-in-the-dark materialen laden namelijk op in het licht en geven licht af in het donker. En dan ook echt alleen als het héél donker is. Bij een een sportwedstrijd is het nooit donker genoeg voor een mooi lichtgevend effect, dus vergeet producten die onder deze categorie verkocht worden en besef dat je met glow-in-the-dark producten alleen, niet het gewenste effect zal hebben. 

Blacklight of Neon sport is eigenlijk een betere benaming, omdat je bij deze activiteit ALTIJD blacklight nodig hebt. En blacklight wil zeggen: UltraViolet-licht. In dit geval UV-A, wat hoger in het spectrum ligt. NEON staat voor fluorescerend, oftewel alles wat fel van kleur is en oplicht in het donker door er UV-licht op te schijnen. De naam GLOW is eigenlijk een verzamelnaam voor alles wat licht geeft. Wij geven daarom de voorkeur aan de benaming Glow sport of Blacklight sport. 

Naast sportwedstrijden en toernooien zijn er ook veel andere evenementen in het donker waarbij Glow en activiteit gecombineerd worden. Onze producten zag / zie je o.a. terug op verschillende grote evenementen, zoals de Glow Run, Fjoertoer Egmond, Lightwalk Scheveningen en bij GlowGolf.