Maak je feestje compleet met lichtgevende taart en cupcakes!

Maak je feestje compleet met lichtgevende taart en cupcakes!

Maak je feestje compleet met lichtgevende taart en cupcakes!

Nieuw in ons assortiment! Neon eetbaar kleurpoeder dat fel oplicht bij UV/Blacklight. Supergaaf!

We zijn altijd op zoek naar nieuwe, interessante, leuke lichtgevende producten om ons assortiment uit te breiden en onze klanten mee te verrassen en te verblijden. Dit is er weer zo eentje! Eetbaar neon kleurpoeder om mee te bakken en te decoreren. Uiteraard testen wij alle producten die we verkopen van tevoren en zo ook dit neon poeder.

We geven het toe! We waren van tevoren wat sceptisch, want zou het wel ECHT goed oplichten en zou het ECHT 'te eten' zijn? Maar het eindresultaat heeft ons absoluut overtuigd en enthousiast gemaakt, vandaar dit blog om jullie te inspireren.

 

We hebben veel klanten die bij ons komen shoppen voor een Glow in the Dark feestje. En zo kregen we ook wel eens de vraag of we ingrediënten verkopen om een Glow in the Dark taart of cupcakes te bakken. Het scheen te bestaan en dat maakte ons nieuwsgierig... dus we zijn op zoek gegaan en vonden een leverancier (merk: ScrapCooking) die deze neon eetbare poeders verkoopt.

 

De poeders zijn verkrijgbaar in neon geel, neon oranje, neon coral, neon fuchsia, neon groen, wit en neon roze. Wij hebben neon geel en neon roze gebruikt en doordat de kleuren wat in elkaar overliepen, ontstonden vanzelf ook een groene en oranje tint.

 

Nadat we de benodigde ingrediënten in huis hadden gehaald (taartmix, boter, eieren, fondant, bakpoeder en poedersuiker) en we op Pinterest hele leuke voorbeelden hadden gezocht van Glow in the dark taarten, was het tijd om onze bak 'skills' te gaan testen. We hebben eerst een stroopwafel-caramel-taart gebakken en daarna rondom bekleed met zwart fondant (deegroller en bakpoeder nodig), zodat het poeder meer zou opvallen. (Wit fondant licht namelijk ook op onder blacklight).

Een potje bevat slechts 3 gram poeder wat vrij weinig lijkt, maar het is sterk geconcentreerd en eenmaal vermengd met water levert het voldoende kleurstof op. In eerste instantie hebben we wat poeder in bakjes gedaan en dat vermengd met water, omdat we nog niet precies wisten hoeveel we nodig zouden hebben. Het duurt even voordat het zich goed vermengt en wij kwamen er achter dat het hielp om wat poedersuiker toe te voegen, zodat het meer de structuur kreeg van glazuur.

 

Voor de cupcakes hebben we het andersom gedaan: water toegevoegd aan de potjes met poeder. Dat laatste bleek makkelijker en schoner te werken, maar is alleen handig als je het hele potje in een keer op gebruikt. De poeders zijn overigens lang houdbaar, mits donker en afgesloten bewaard.

 

Eenmaal goed gemengd en naar de juiste dikte verdund, zijn we ons met behulp van 2 penselen spattend en spetterend gaan uitleven met de aangelengde neon kleurpoeders (tip: leg wel even een handdoek neer!). Terwijl de kleurstoffen lagen op te drogen, hebben we van 4 kleuren fondant krullen en strikjes gemaakt, die op de taart geplakt middels het gekleurde glazuur (gemaakt van poedersuiker). En om ook de fondant licht te laten geven, hebben we het fondant ook aangestipt/geverfd met de kleurstoffen.

 

Alleen met spatten en spetteren behaalden wij al een gaaf effect, maar je kunt natuurlijk ook veel gedetailleerder aan de slag en er echt een kunstwerk van maken.

 

In gewoon daglicht vonden we het al een plaatje, maar toen de kamer eenmaal verduisterd was en de UV/Blacklight lamp aanging, ontstond er echt een WAUW momentje! Super gaaf en goed gelukt! En wij zijn toch best wel wat gewend bij de Glow Specialist ;-)

En - niet onbelangrijk - de taart smaakte heerlijk! 

 

Een aantal dagen later hebben we de neon kleurpoeders ook uitgeprobeerd op cupcakes. Zie hier de making off. Kortom een ideaal product om mee te bakken en te decoreren met een supergaaf oplichtend effect bij UV/Blacklight en daarom een echte aanwinst voor ons UV/Blacklight assortiment.

 

Bekijk dit product in onze UV FOOD categorie >

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.