Glow in the dark tennis

Glow in the dark tennis

Glow tennis is goed zelf te organiseren en erg leuk om te spelen in het donker.

Onze klanten verzinnen de leukste evenementen met onze producten en daarom nu ook een blog over Glow in the dark Tennis.

Glow tennis is geweldig als de vereniging wat te vieren heeft

Allereerst even een kleine uitleg over Glow in the dark Tennis. Eigenlijk is de benaming van onze titel verkeerd.

Glow in the dark materialen lichten namelijk op door op te laden in het licht en dit weer af te geven in het donker. Nu is het op de tennisbaan nooit geheel donker want er is altijd wel iets van licht in de omgeving, al is het alleen maar een volle maan. Dus vergeet direct het idee om allemaal glow in the dark producten aan te schaffen.

Wat is het dan wel? We zouden het glow tennis of blacklight - of UV tennis moeten noemen.
Door het gebruik van blacklight rondom de baan licht alles wat UV reagerend is - zoals witte kleding en neon kleuren - geweldig op.

Wat heb je nodig voor Glow tennis?

Op zich is het organiseren van een glow tennis wedstrijd niet heel moeilijk als je de juiste materialen hebt.
De kosten hiervan hoeven ook niet hoog te zijn, deze zijn afhankelijk van je wensen. Het belangrijkst zijn denk ik de deelnemers, want zonder spelers is er geen wedstrijd.

Zorg dat iedereen lekker opvallende kleding aan heeft en regel wat UV schmink zodat ze nog even wat extra accenten kunnen aanbrengen. Een nieuw product dat ik zelf heel handig vind is de PaintGlow UV paint stick waarmee je snel kunt schminken zonder dat alles onder komt te zitten.

Welke Blacklight lampen / verlichting heb je nodig?

Welke blacklights kan ik het beste gebruiken? Dit is denk ik de meestgestelde vraag die organisatoren van dit soort toernooien me stellen. Het antwoord is niet zo eenvoudig, aangezien dit vaak samenhangt met het beschikbare budget en de hoeveelheid banen die verlicht moeten worden.

Ervan uitgaande dat er op buitenbanen wordt gespeeld raad ik altijd blacklight verlichting aan die geschikt is voor buiten. Dit zijn de lampen die minimaal en IP65 rating hebben (oftewel spatwaterdicht zijn).

Wij gebruiken meestal onze 30 watt lampen of 60 watt lampen en als we zeker weten dat het weer mee zit en het droog blijft willen we ook wel eens de 100 watt lampen gebruiken (niet spatwaterdicht). Onze voorkeur gaat uit naar minimaal 4 stuks 30 watt lampen per baan.

Wat gebruik je om de belijning en het net zichtbaar te maken bij Glow tennis?

Wat wij aanraden is ook weer afhankelijk van het budget. Heb je weinig budget dan zijn de lijnen goedkoop te verlichten met UV wol die je vastzet met wat tape. Met 150 meter wol voor nog geen € 2,- is dit natuurlijk een super voordelige oplossing. Span een andere kleur wol door het net en het geeft een leuk effect. 

Heb je iets meer te besteden dan is het onwijs leuk om de lijnen te maken met onze Neon tape. Gebruik 2 kleuren tape zoals op de afbeelding zichtbaar is en er is direct een super effect.
Na de wedstrijd trek je het weer eenvoudig van de orginele belijning af en de volgende dag is er niets meer te zien van de glow tenniswedstrijd. De bal is makkelijk, gebruik een fel gele tennisbal, die licht vaak al zeer goed op bij blacklight.

Maak het glow tennis extra leuk door glowarmbandjes tijdens de wedstrijd en lichtgevende neon glazen bij de afterparty te gebruiken.

Geef elke deelnemer en het publiek een paar glowarmbandjes om het glow effect te versterken. Wij bieden de lichtgevende armbandjes heel voordelig aan. Zo heb je al 100 glowarmbandjes voor slechts € 7,95 en zelfs 1000 stuks voor € 65,- , dus die mogen wat mij betreft niet ontbreken.
Haal na de wedstrijd de lampen naar de kantine en houd een geweldige glow afterparty! Schenk de drankjes in neon glazen en serveer de hapjes van neon borden. En wat is leuker dan een shotje uit een lichtgevend glas. Dit natuurlijk alleen voor de 18+ deelnemers!

Om het helemaal compleet te maken pas je de aankleding van de kantine ook nog aan aan het thema, maar dat is wellicht voor een ander blog.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit blog mag u mij natuurlijk altijd mailen. (info@glowspecialist.nl)


Over de Auteur

Yvo Kortekaas is mede-eigenaar van Glow Specialist en inmiddels 11 jaar dagelijks aan het werk met de verschillende glow en UV producten. Eigenschappen: Altijd vrolijk en altijd een mening!
Motto: Don't worry be happy!

Reacties

 1. Edwin van Tilburg Edwin van Tilburg

  Hoi Yvo,

  Kan je mij voorzien van offerte indien we 4 tennisbanen met glow materiaal aankleden. Voor de lijnen mag je uitgaan van tape, geen wol. Is voor intern jeugdtoernooi wat ik wil organiseren.

  Gr. Edwin

 2. Kevin Kevin

  Beste

  Wat zijn mijn benodigdheden voor 4 tennisvelden te voorzien voor Glow Tennis en wat is natuurlijk de kostprijs hiervoor?

 3. Miranda Bras Miranda Bras

  Wij willen graag op 1 baan glow in the dark tennis gaan spelen tijdens Het jeugdkampioen in september. Kunt udaar een offerte voor maken? Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  Miranda Bras

 4. Britt Britt

  Hoi Ivo,
  Wij willen graag op twee banen glow in the dark tennis gaan spelen tijdens de clubkampioenschappen van de jeugd. KUN je daar een offerte voor maken aub?

 5. Friso Glansdorp Friso Glansdorp

  Hoi Yvo,

  We willen graag op onze vereniging een Glow in the Dark event gaan organiseren.
  Kunt u ons wat meer info sturen over huur en prijzen??
  We horen het graag.
  groetjes
  Friso Glansdorp

  Kunt u de info mailen naar jeugd@groenvliet@gmail.com

 6. Yvo Kortekaas Yvo Kortekaas

  Ja, dat hebben wij maar de prijs is erg afhankelijk van uw wensen.
  Belt u ons even?

 7. Natacha Natacha

  Beste

  Leveren jullie alle benodigdheden voor glow in the dark tennis? kunnen we zo een pakket huren en wat zijn de kosten hieraan verbonden.

  mvg
  Natacha

 8. ivonne van zadelhoff ivonne van zadelhoff

  Kunt u mij informeren wat de kosten zijn om 9 tennis binnenbanen bespeelbaar te maken voor Glow tennis.

 9. Glow Specialist Glow Specialist

  Een blacklight wedstrijd kan zo lang duren als je zelf wilt. Zoalang de UV lampen aanstaan blijft alles wat op UV reageert oplichten.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »