Haagse Korfbal Club ALO organiseert Glow Korfbal feest voor de jeugd

Haagse Korfbal Club ALO organiseert Glow Korfbal feest voor de jeugd

Op 19 januari vond bij korfbalvereniging ALO het eerste Glow Korfbal evenement plaats. De feestcommissie voor de jeugd (afgekort tot Feestcie) organiseert door het jaar heen allerlei leuke feestjes en dit keer stond Glow Korfbal voor het eerst op het programma. Want korfballen is leuk, maar om dit een keer in het donker te doen op een lichtgevend veld is natuurlijk helemaal vet!

Het eerste ALO-feest van 2019 was een feit: Glow korfbal

Er werd een zaal geregeld, we zorgden voor voldoende UV-lampen en decoratiemateriaal en de uitnodiging werd verstuurd. Al snel bleek het enthousiasme groot want de aanmeldingen stroomden binnen. De feestcie koos voor twee tijden, eerst een uur voor de F'jes en de E'tjes en het uur daarna voor de C.

De voorbereiding

Anderhalf uur voor aanvang begonnen we met het klaarmaken van de zaal. De lampen werden neergezet op statieven, verdeeld over de zaal. Het aanbrengen van neon tape op de lijnen ging erg soepel. Daarmee werd de gymzaal in twee vakken verdeeld. Voor de kleintjes twee velden voor mono korfbal en voor de C (die erna zou starten) een groot veld met twee vakken. De klimrekken werden versierd met neon wol en ook de ringen werden volgehangen met glow wol dat oplicht bij blacklight. Ook de bal moest zichtbaar zijn, dus daar gebruikten we het smalle neon tape voor. Om het nog extra donker te maken werden de ramen van de zaal verduisterd met zwarte doeken. 

   

       

 


Licht uit, spot aan

Het effect van de lampen en neon kleuren was groots en toen de kinderen de zaal binnenkwamen wisten ze niet wat ze zagen!
Ze hadden allemaal gehoor gegeven aan de oproep om witte of neon kleding aan te trekken en dat gaf natuurlijk een geweldig neon effect bij de UV lampen. Na een korte warming-up werden er groepjes gemaakt en verschillende partijtjes gespeeld. De kinderen konden zich laten schminken met neon blacklight schmink waardoor hun gezichten ook oplichtten. Hilarisch natuurlijk! Ze hadden de grootste lol.
En tussen het korfballen door konden ze even bijkomen met koek en limonade. 
In het donker sporten is natuurlijk lastiger dan in het licht, je kunt moeilijker afstand inschatten en ziet de bal wat minder snel aankomen, maar ondanks de moeilijkheidsgraad gingen de wedstrijdjes verrassend goed. 

 

      

 

  

 

     

  

Groot succes

Na een uur was het helaas al weer tijd en was het de beurt aan de oudere kinderen. Ook zij reageerden zeer enthousiast en lieten zien dat korfbal in het donker net zo goed te doen is als in het licht. Er werd heel wat gescoord. We sloten bij de C af met trefbal, een spel dat ook superleuk is in het donker met alle glow-in-the-dark effecten. 

 

Al met al was het een groot succes. Bij het ophalen van de kinderen hoorden we van ouders dat zij ook wel mee hadden willen doen. Dus wellicht in de toekomst op grotere schaal, ook voor de junioren, senioren en recreanten!


Feestcie, bedankt voor het organiseren van dit feest!
We vonden het erg leuk om met jullie samen te werken. 

 

Video's

In de video's hieronder zie je de voorbereiding van het Glow Korfbal evenement en hoe het er uiteindelijk uit kwam te zien. Tenslotte een overzicht van wat je allemaal nodig hebt voor het organiseren van een Glow Korfbal feest.


De voorbereiding

 

Het Glow Korfbal feest

 

Meer info? 

Wil je meer informatie over Glow korfbal? Of wil je dit ook organiseren bij jouw vereniging?
Laat dan hieronder een reactie achter, dan nemen we per e-mail contact met je op. Voor alle producten kijk op: onze Glow Korfbal pagina.

 

Reacties

 1. Jorga Kortekaas Jorga Kortekaas

  Beste Jasper, bedankt voor je aanvraag. Je ontvangt vandaag per e-mail meer informatie over Glow Korfbal.

 2. Jasper Jasper

  we overwegen voor een activiteit bij onze korfbalclub met glow in the dark korfbal te organiseren. Ik word graag geïnformeerd over de kosten voor huur blacklight en de glow wol of tape. M.v.g. Jasper

 3. Jorga Kortekaas Jorga Kortekaas

  Beste André, jullie hal in Maasland is ons wel bekend. Een mooie locatie voor Glow korfbal! Ik zal wat informatie toesturen.

 4. andre keijzer andre keijzer

  Bij Dijkvogels in Maasdijk willen we inderdaad ook op 2 januari het jaar knallend beginnen, dus jullie tips zijn zeker welkom

 5. Jorga Kortekaas Jorga Kortekaas

  Hallo Jenneke, bedankt voor je reactie. Om een kostenplaatje te maken is het handig te weten hoe groot de zaal is en hoeveel velden er gebruikt worden. Dan kunnen we een inschatting maken voor de hoeveelheid tape en UV lampen. Ik stuur je alvast een e-mail met wat informatie. gr Jorga

 6. Jenneke Jenneke

  We overwegen als activiteitencommissie van onze korfbalclub om een glow in the dark korfbal event te organiseren.
  Kunnen jullie mij mailen wat wij aan kosten kwijt zijn (buiten de zaalhuur om)?
  We denken daarbij aan een toernooitje voor onze jeugdafdeling. Dus blacklight verlichting nodig en glowtape.
  Alvast bedankt voor jullie antwoord.

  MvG
  Jenneke

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.