Nederlandse sterrenhemel in Spaans vakantiehuis

Nederlandse sterrenhemel in Spaans vakantiehuis

Eens in de zoveel tijd krijgen we een extra leuke aanvraag die we niet kunnen laten lopen. Zo ook afgelopen week, een aanvraag met een internationaal karakter.

Glow Specialist in Spanje

Een klant uit Limburg belde ons om te vragen of we naar Spanje wilden komen om een Starlightning plafond in zijn huis te maken. We hadden al vaker aanvragen uit het buitenland gehad maar daar waren we om tijdtechnische redenen niet op ingegaan. En nu konden we het last minute inplannen en er een leuk weekend van maken. 

 

Jaren terug, in 2005, was het StarLighting plafond ons eerste product, het product waarmee het allemaal begon en wat leidde tot het ontstaan van ons bedrijf ‘Glow Specialist’. De webshop en de showroom volgden later pas.

Je persoonlijke sterrenplafond

Een StarLightning plafond is een glow-in-the-dark sterrenplafond dat met speciaal pigment met de hand geschilderd wordt. Als klant kies je een datum (bijvoorbeeld je geboortedatum of jullie trouwdag) en de sterrenhemel van die datum wordt geschilderd op het witte plafond. Bij daglicht is er niets zichtbaar en laadt het pigment op en zodra het goed donker is en je ogen na enkele seconden aan het donker gewend zijn, zie je het sterrenstelsel verschijnen, inclusief de Grote Beer en de Melkweg. Door middel van de speciale aanbrengtechnieken creëren we een 3d-effect, waardoor het lijkt alsof je buiten naar de sterren kijkt. Hoe donkerder de kamer is, hoe mooier het effect.

 

Al jaren schildert Yvo deze sterrenplafonds bij mensen thuis, meestal in de ouderslaapkamer, soms in de kinderkamers en altijd zijn de klanten zeer blij verrast met het resultaat. Zo ook deze man uit Limburg en zijn vrouw, waar Yvo 11 jaar geleden een StarLightning plafond heeft geschilderd. Ze genoten er na zoveel jaren nog steeds van en dus moest er ook één in hun vakantiehuis in Spanje komen. Of we daar even langs wilden komen? Natuurlijk een mooi compliment en een leuke afwisseling op de Nederlandse huizen!

 

Zodoende boekten we de tickets (met zijn tweeën is tenslotte leuker dan alleen) en vertrokken we afgelopen vrijdag naar Alicante, waar we zeer welkom verder ontvangen door de huiseigenaar. Hij had een mooi appartement en een huurauto voor ons geregeld en liet ons trots de vele mooie plekjes van de Costa Blanca zien. Op zaterdagavond was het tijd om de twee slaapkamerplafonds te beschilderen. Maar niet voordat meneer nog even bij zijn vrouw had nagevraagd wat haar geboortedatum ook alweer was ;-). Als uitzondering werd ook het plafond in de woonkamer beschilderd. Normaal doen we geen woonkamerplafonds, omdat deze niet donker genoeg zijn en je ook nooit in een aardedonkere woonkamer gaat zitten. In Spanje echter hebben de meeste huizen verduisterende rolluiken, waarbij je als ze gesloten zijn echt geen hand voor ogen meer ziet. En dit stel vond het fijn om bij het betreden van de donkere woonkamer toch wat licht van de sterren te hebben, ook handig voor een nachtelijk toiletbezoek. Het resultaat was geweldig! Jammer dat we het niet op een foto kunnen vastleggen, anders hadden we het zeker getoond.

 

De rest van de dagen hebben we genoten van het mooie kustgebied, de Spaanse zon en van de vele leuke anekdotes van de huiseigenaar. En de Spaanse buren waren zo enthousiast over de StarLightning plafonds dat we vermoedelijk snel weer die kant op gaan….

 

Wil je meer weten over het StarLightning plafond, kijk dan op de website. Of plaats een reactie hieronder. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.