Alles op voorraad - Levertijd - verzending 3 mei
Ruilen binnen 14 dagen, niet goed geld terug.
Verzendkosten € 5,95 - Gratis verzending > € 100,- (NL)
Klantenbeoordeling 9.1 , - Prijzen zijn incl. BTW
9.1
Kinderfeestje organiseren? Maak er een Glow-in-the-dark feestje van!

Kinderfeestje organiseren? Maak er een Glow-in-the-dark feestje van!

4 reacties minuten lezen
Tips en adviezen om een origineel kinderfeestje te organiseren, met als thema Blacklight, Neon of Glow-in-the-dark.

Zo organiseer je eenvoudig een geslaagd discofeestje voor je kind

Een jaarlijks terugkerend iets. Al ver voor de verjaardagen van onze kinderen begint het aftellen. Nog 2 maanden, nog 1 maand, nog 2 weken etc…  Wekenlang kijken ze er naar uit en tellen ze de dagen af. Voor (jonge) kinderen toch één van de belangrijkste dagen van het jaar, hun eigen verjaardag. En dat mag gevierd worden! Een ‘grote mensen verjaardag’ voor de familie, een kinderfeestje en trakteren op school. Allemaal heel leuk, maar een hele organisatie. Vooral dat kinderpartijtje. Wie nodigen ze uit, hoeveel kinderen mogen er komen, vieren we het thuis of (lekker makkelijk) besteden we het uit? Een greep uit onze kinderfeestjes tot nu toe: een prinsessenfeest (meestal een succes bij 4-jarige meisjes), speurtocht, poppentheater, kinderboerderij, verkleedfeestje, klimparcours, knutselfeestje, oudhollandse spelletjes, bioscoopfeestje, knutsel-je-eigen-katapult-feestje, zwemfeestje en als laatste het Expeditie-Robinson-kamperen-in-de-tuin-feestje (ook erg leuk).

Maar het meest enthousiast waren ze toch over de Glow in the dark discofeestjes, waarbij alle klasgenoten en teamgenootjes mochten komen. Met een bedrijf in discoverlichting en lichtgevende producten voor ons natuurlijk een erg voor de hand liggend thema en eenvoudig te realiseren. Maar inmiddels weten we dat het ook voor andere ouders goed te doen is. De vele foto’s en succesverhalen na afloop van de feestjes zijn het bewijs. Bijna dagelijks krijgen we vragen via de mail of bezoekjes in onze showroom van ouders met zoon of dochter, die graag een kinderdisco willen organiseren, maar nog niet weten hoe ze het aan moeten pakken. Daarom hebben we besloten het hier op een rijtje te zetten. Met budget opties erbij, want verjaardagen zijn al duur genoeg.

Discofeestje

Voor een geslaagd discofeestje is het allerbelangrijkst: een goede ruimte waar kinderen lekker kunnen bewegen en waar ze niet teveel schade aan kunnen richten. Dit kan gewoon thuis in de woonkamer zijn, op zolder, in de garage of (bij lekker weer of met partytent) in de tuin. Of in een feestzaaltje, gymzaal of klaslokaal. De ruimte versier je eenvoudig met ballonnen en slingers in de gewenste kleur. Verder kun je het aankleden met versierde tafels en stoelen of banken zodat de kinderen tussen het dansen en springen door even uit kunnen rusten.

 

Bij een disco hoort natuurlijk discoverlichting, in vrolijke kleuren, eventueel reagerend op de beat van de muziek met of zonder lasers en rookmachine. Je kunt er voor kiezen om lampen te huren of - als je ze vaker gebruikt- aan te schaffen. Hieronder meer informatie daarover.

Een goedkope optie is het kopen van enkele roterende discolampen die je slechts in een grote fitting hoeft te draaien. Zorg dat het verder donker is, richt ze op het plafond, muur of grond en creëer een geweldig effect. En dat voor nog geen € 15 per lamp. De Omnilux LED BC-1 Beam effect.

 

Bespreek vooraf goed met je kind wat voor muziek hij of zij wil. Tip: als je voorafgaand aan het feestje een afspeellijst maakt op Spotify hoef je alleen nog maar op de knop van je mobiele telefoon of pc te drukken. Met eenvoudige bluetooth boxjes heb je tegenwoordig al een goed geluid. Voor het betere werk kun je natuurlijk ook voor grote boxen kiezen, eventueel met een dj met DMX mengpaneel. Tip: een mobiel geluidssysteem (geen last van verlengsnoeren) of een all-in-one Party light, waarmee je in één keer klaar bent. 

 

Omdat jonge kinderen zichzelf nog niet zo heel lang kunnen vermaken, is het raadzaam om tussen het dansen door wat spelletjes te organiseren, zoals de stopdans, limbodansen, stoelendans, koek- of snoephappen, ballondansen, knutselen of karaoke. En wissel het af met wat eten en drinken.

Glow-in-the-dark feestje         

   

Een discofeestje wordt nog leuker als je er een Glow-in-the-dark thema aan geeft. En laat dat nou net ons specialisme zijn. De namen die aan dit soort feestjes worden gegeven lopen uiteen van glow feest, neon party, fluorparty, blacklight feest, colour party tot UV feestje, maar de gedachte is hetzelfde. Een feest waarbij witte en fluorescerende kleding en andere UV-producten oplichten in het donker door middel van UV licht (blacklights). Een thema dat geschikt is voor jong en oud, van kinderfeestje tot schoolfeest.

 

Zonder UV lampen geen glow-in-the-dark feest. Met alleen glow-in-the dark producten zal u nooit het gewenste effect bereiken. Zorg voor UV lampen die sterk genoeg zijn om de ruimte te verlichten. TL-lampen of spaarlampen zijn bijvoorbeeld niet sterk genoeg om een standaard woonkamer te verlichten. Denk eerder aan LED UV-verlichting met een minimale sterkte van 24 watt/lamp, zoals een UV led bar. Plaats hiervan minimaal 2 lampen tegenover elkaar zo hoog mogelijk in de hoeken en richt ze schuin naar beneden. Op deze manier wordt de gehele ruimte verlicht met blacklight en heb je het beste resultaat. Hoe donkerder de ruimte en hoe sterker de UV lampen hoe mooier het effect. Als het nog licht is buiten adviseren we de ramen af te plakken met zwarte vuilniszakken. 

 

De ruimte versier je eenvoudig met blacklight decoratie, zoals neon ballonnen, neon tape, glow wol (budget tip!), neon draad of -tule. Of hang zeilen of lakens op die je met blacklight haarspray als graffiti bewerkt. Als extraatje kun je lichtgevende armbandjes uitdelen (glowarmbandjes, 100 stuks voor € 7.95), eventueel in combinatie met bunny diadeems en glowbrillen.
Bij de feestjes van onze kinderen hebben we tussendoor geschminkt met lichtgevende paint. Zo leuk om al die blije gezichtjes te zien oplichten. Het beste gebruik je hiervoor de UV paint sticks, de face & body paint kit of een Kryolan palet met 6 kleuren. Dit kun je desgewenst aanvullen met UV lipstick, neon haargel of krijt, blacklight nagellak of andere UV cosmetica.

 

Ook de uitnodiging kun je al helemaal in het thema maken. Bijvoorbeeld met een onzichtbare tekst die de genodigden alleen met behulp van een bijgeleverde UV pen kunnen lezen. Vraag de kinderen vooraf om witte of fluorescerende kleding aan te trekken zodat ze goed opvallen op het feestje.

 

Als afwisseling hadden wij wat leuke glow spelattributen bedacht; een lichtgevende sjoelbak en hinkelbaan (gemaakt met neon tape), een limbostok met neon crêpepapier en glowarmbandjes om slingers en kettingen van te maken en een spel om de cadeautjes te geven en uit te pakken. Andere aanraders: een Neon fotobooth waar iedereen op de foto kan, glow in the dark cup cakes versieren (tonic geeft licht bij blacklight!), neon twister, t-shirts versieren met blacklight textiel verf of een zelfgemaakte escape room. Eten serveer je op neon borden, drankjes schenk je in neon drinkglazen met neon rietjes of andere UV barproducten

Als afscheid kun je de kinderen nog een kleine attentie meegeven in het thema, bijvoorbeeld een breaklight, vingerlichtje, glowbril, hawaii slinger of UV schoenveters. 

NIEUW in 2019: het Neon Glow Kinderfeestje pakket; een compleet pakket met UV-lamp om thuis een feestje te geven voor 8 kinderen. 

 Voor meer tips en ideeën kijk je op onze Pinterest pagina.

 Heb je vragen of wil je een offerte ontvangen, stuur dan een mail naar info@glowspecialist of schrijf hieronder een reactie.

 

Het bestellen van producten kan via de webshop. De levertijd is zowel in Nederland als België 1 à 2 werkdagen. En heb je teveel besteld? Wij hanteren 14 dagen zichttermijn.

 

In onze showroom in Ommen kun je terecht voor het huren van discolampen, blacklights, geluidsinstallaties en rookmachines. 

 

Via onderstaande links vind je alle eerdergenoemde producten.

 

  

 

Jorga Geplaatst op 10/01/2018

Beste Hilke,

Bedankt voor je compliment!
Alles wat in het artikel over kinderfeestjes is genoemd is via onze website te bestellen.
Behalve de t-shirts, maar hiervoor kun je de kinderen vragen een oud t-shirt van thuis mee te nemen. Of je vraagt van te voren de maten van de kinderen en schaft zelf de shirts aan.
Bij witte shirts heb je kans dat de stof zelf ook oplicht. Bij zwarte shirts valt het t-shirt niet op in het donker en zie je alleen de UV verf, wat een erg leuk effect geeft.

Voor 15 shirts adviseer ik twee sets UV-textielverf van 6 tubes. Daarna goed drogen, eventueel met een föhn. Op onze website staat uitgelegd hoe je de ontwerpen kunt vastleggen door de shirts te strijken.
Zie: https://www.glowspecialist.nl/nl/paint-glow-paintglow-uv-textielverf-set-van-6.html

Als je sneller resultaat wil, met shirts voor eenmalig gebruik kun je ook kiezen voor UV neon markers https://www.glowspecialist.nl/nl/uv-neon-markerset-van-4.html

Bij gebruik van UV-producten heb je natuurlijk ook één of meerdere UV lampen nodig. Onze nieuwste lampen zijn zeer geschikt voor kinderfeesten, de UV led bars met 8 x 3w, 12 x 3w of 18 x 3w. Zie: https://www.glowspecialist.nl/nl/beamz-uv-led-bar-buv93-8x3w.html

Met UV-lampen zullen alle producten die in de subcategorieën ‘backlight / UV’ staan zoals barproducten, cosmetica, decor& aankleding, fashion en verf & bellenblaas oplichten.

Neem bij vragen vooral contact met ons op! Veel plezier bij de voorbereidingen.
gr Jorga

Glow Specialist Geplaatst op 10/01/2018

Beste Saskia, we hebben je via e-mail wat informatie toegestuurd.

Hilke van Det Geplaatst op 09/30/2018

Beste mensen van glowspecialist

wat een leuke site! onze dochter carlijn wil graag een klassenfeest geven voor groep 5. de kinderen zijn nog niet zo oud, dus de voorgestelde spelletjes zijn zeker welkom.

wat kunnen we allemaal via jullie bestellen?

we willen graag voor 15 kinderen T-shirts versieren.
op het feestje zullen 25 kinderen komen

vr gr

Hilke van Det

Buurt en speeltuin vereniging de kapertjes Saskia Geplaatst op 09/24/2018

Beste ls

Bestaan er ook glow in the dark stiften waarmee je shirts kan bekliederen?
Alvast dank
Saskia

Laat een reactie achter